Phone button
Home Fackområden Teknik

Teknik

Teknologisektorn genererar ett överflöd av tekniska dokument, manualer och produktbeskrivningar och det är av största vikt att de översätts korrekt.

Vi hjälper företag med lokalisering av tekniska produkter och tjänster, till exempel webbplatser, programvaror, marknadskommunikation, tekniska manualer och övrig dokumentation.

Vi har omfattande erfarenhet av språktjänster inom den tekniska industrin – områden där utvecklingen sker snabbt och språk och terminologi ständigt förändras.

page image Leaf
Teknisk dokumentation

Vår erfarna grupp av översättare har den tekniska expertisen som krävs för att förstå och översätta komplexa tekniska termer och begrepp. Till exempel en teknisk handbok eller produktbeskrivning måste översättas med precision för att undvika missförstånd och felaktig implementering.

Inom teknologisektorn produceras enorma mängder av tekniska dokument, manualer och produktbeskrivningar. Vår byrå har de kunskaper som behövs för att göra teknisk information tillgänglig, inte bara på svenska och engelska utan även på många andra språk.  Korrekta översättningar möjliggör global expansion för teknikföretag.

Vi anlitar översättare med stor erfarenhet av tekniska texter och förmåga att snabbt sätta sig in i olika tekniska områden.

Korrekt terminologi är av största vikt och vi samarbetar gärna med kunden för att säkerställa detta, särskilt om den är mycket specialiserad. Det kan handla om att ge översättaren tillgång till referensmaterial, skapa översättningsminnen baserat på befintliga texter, sammanställa termlistor och även stämma av under arbetets gång. Överenskommen terminologi kan föras in i databaser som kopplas till översättningsverktyg och även kan integreras i eventuell maskinöversättning, allt för att garantera största möjliga konsekvens.

img img
Korrekt teknisk översättning är oumbärlig för den moderna teknologibranschen.

Energiproduktion – Fordon – Papper och massa – Elektronik

Tekniska dokument och säkerhetsdatablad –  FDV-blad – Användarmanualer – Tekniska handböcker – Produktbeskrivningar

Vår prioritet är att möjliggöra ditt företags framgång globalt. Vi vet att varje ord och teknisk term är avgörande för att den tekniska informationen ska kommuniceras korrekt och effektivt. Genom att använda vår expertis inom teknisk översättning får du inte bara korrekt översatta dokument utan även en strategisk partner som förstår dina behov och hjälper dig att nå ut på den globala marknaden.

Vår översättningsbyrå integrerar modern teknik och expertkunskap för att säkerställa att varje teknisk översättning är noggrant genomförd. Från översättning och språkgransning till sista kvalitetskontroll och anpassning för målgruppen, varje steg är noga planerat för att uppfylla den högsta standarden inom teknisk översättning.

Genom att välja vår tjänst för teknisk översättning kan du vara säker på att din tekniska information kommuniceras effektivt och exakt, vilket möjliggör global framgång inom teknologisektorn. Låt oss tillsammans överbrygga språkliga och tekniska klyftor och säkerställa att ditt företag når ut globalt.

Kontakta oss idag

För att ta reda på mer hur vi kan hjälpa dig med alla dina språkbehov.

img

    Vanliga frågor

    Varför då välja Stratcore till vår översättningsbyrå?

    img
    • Stratcore erbjuder tillgänglighet och personlig service. Vi finns här när du behöver oss – även utanför kontorstid.
    • En och samma partner för hela översättningsprocessen samt dina övriga språk- och kommunikationsbehov – Stratcore är en fullservicebyrå.
    • Flexibilitet – Stratcore erbjuder översättningstjänster helt anpassade efter dina behov.
    • Snabbt och enkelt – våra duktiga projektledare, som även de är språkexperter, blir din kontaktpunkt genom hela processen.
    • Total sekretess i alla led för våra kunder, både internt och externt. Dina känsliga dokument är i trygga händer genom hela processen.
    • Professionella översättningar av hög kvalitet – dina texter förtjänar en bra översättning!
    • Översättningarna anpassas alltid till målgruppen
    • Professionella översättare – oavsett språk.
    • Konkurrenskraftiga priser utan dolda extrakostnader. Inga startavgifter eller expresstillägg.

    Har ni en kvalitetssäkrad översättningsprocess?

    img

    Stratcores kvalitetssäkrad översättningsprocess.

    Har ni ett företagsdokument exempelvis en årsrapport eller en företagstidning som behöver översättas till ett eller flera språk, löser vi det på bästa möjliga sätt.

    Vi utser först en dedikerad projektledare med gedigen erfarenhet av att hantera både stora och små uppdrag.

    Om översättarna har frågor under arbetet, till exempel om ert företags specifika terminologi, tar vi kontakt med er.

    Även våra korrekturläsare väljs utifrån specialkompetens och erfarenhet, vilket garanterar en måltext av högsta kvalitet.

    Slutligen skickar vi det färdiga dokumentet till er för ett godkännande.